Followers

Rabu, 26 November 2008

Bermulanya episod baru...21 nov 2008 (Jumaat)

Majlis Perkahwinan di Perak..
22 nov 2008 (Sabtu)Bersama teman rapatku Amalina dan Madihah...

bersama Mak dan Ayah baru..


Shakirah + SolahAlhamdulillah Kau hadirkan aku seorang insan soleh...Amin...

Sahabat Smk Bukit Merchu

Terima kasih kepada sahabat2 smk Bukit Merchu yang bersama-sama meraikan hari bahagiaku=)

Sahabat Sk Jenalik

Sahabat Umt ( Terima kasih teramat sangat pada Nik dan Fiza yang banyak membantu...nati aku letak gambar korang lak, takde dalam simpanan sekarang)
Sahabat Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sahabat PLKN

Dan seluruh hadirin yang sudi meraikan walimatulurus ini...Ya Allah berilah aku kebahagiaan, ketenangan dan keberkatan ke atas ikatan yang baru dibina ini...sempurnakanlah agama kami dengan ikatan suci ini....jadilah kami hambaMu yang tahu bersyukur di atas segala ni'mat yang Kau anugerahkan..jangan jadikan kami hambaMu yang sering lupa dan tidak pula pandai bersyukur...luaskanlah jalan kami ke syurgaMu yang abadi dan jauhkanlah kami dari azab nerakaMu...amin


5 ulasan:

 1. sya, sekali lagi pohon maaf krn tdk dpt hadir. Pd pg sya kawin tu tok akak dah tenat dan telah kembali kerahmatullah. Selang 2 ari kmdian mak ayah pula menunaikan haji. Tinggalah kami 4 beradik. Akak doakan sya berbahgia dgn suami tercinta. semoga berkekalan hendaknya. InsyaAllah andai ada masa akak dtg bersua... be a good wife tc sis.. :)

  BalasPadam
 2. innalillah...semoga ruhnya ditempatkan bersama golongan org yang soleh...amin. ma kacih akak doakan sya...semoga giliran akak pun kian hampir...aminnn!

  BalasPadam
 3. Assalamu'alaikum sya..
  Maaf lambat ucap selamat..
  "Tahniah dan Selamat pengantin baru"..semoga akan dikurniakan anak-anak soleh dan solehah.. Mak akak dan kakak akak kirim salam...
  salam ukhwah..

  BalasPadam
 4. Sya sayang... Tahniah!!! Selamat pengantin baru!! Alhamdulillah terbina sudah Batul muslim yang diimpikan semoga bahagia di dunia akhirat...

  BalasPadam
 5. sya cayang!!
  selamat pengantin baru~
  semoga rahmat Allah atas kalian
  amin

  BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)