Followers

Jumaat, 16 Januari 2009

Boikot...Boikot!!!

Terlalu kejam mereka itu, membunuh tanpa ada rasa perikemanusiaan...manusiakah mereka? Jika benar, mana rasa belasnya? Mana hilangnya nilai kemanusiaan? Mana pergi semua itu yang melayakkan mereka digelar manusia? Mana pergii?!

Bayangkan bagaimana saudara kita ditindas habis-habisan. Bekalan perubatan serta bantuan kemanusiaan dinafikan sama sekali, nah sekarang israel dahagakan pula darah-darah rakyat palestin. Sudah pasti mereka yang bertopengkan manusia itu akan berasa puas jika seluruh penduduk di bumi palestin itu dilenyapkan...

Cuba kita berfikir sejenak...berimankah kita? Jika benar, apa yang boleh kita buat untuk membantu saudara kita di sana? Bukankah junjungan kita telah menyatakan bahawa selemah-lemah iman seseorang, apabila melihat kemungkaran dia menyanggah kemungkara itu di dalam hatinya..apakah setakat itu sahaja yang mampu kita lakukan, benarkah tidak ada cara lain yang BOLEH disumbangkan untuk membantu saudara kita disana?

Tahukah kita, rejim ini memperolehi sumber kewangan daripada syarikat-syarikat berkepentingan Yahudi. Secara tidak langsung, sesiapa yang menjadi pengguna barangan keluaran mereka dan sekutu-sekutu mereka turut bersekongkol dalam membunuh saudara kita di Palestin. Antara faktor terbesar yang boleh memberi tekanan kepada Israel dan AS ialah memulau barangan keluaran syarikat berkepentingan Yahudi. Jika seluruh umat Islam bangkit memberi sokongan kepada kempen ini, sudah pasti tahap jualan syarikat-syarikat yang bersekongkol dengan Israel dan AS akan terjejas.

Pemulauan itu akhirnya akan mengurangkan permintaan terhadap barangan keluaran syarikat yang bersekongkol dengan mereka. Kempen pemulauan ini juga berperanan untuk memberi amaran kepada Israel dan AS supaya menghentikan kekejaman ke atas penduduk Palestin atau mereka akan berhadapan dengan masalah ekonomi akibat penurunan permintaan ke atas produk-produk keluaran syarikat yang bersekongkol dengan mereka.

Ayuh, jika kita mengakui mereka saudara kita, sahutlah seruan ini! Kita diibaratkan satu ruh di dalam satu jasad, bertunjangkan kalimah Laailaahaillallah....Muhamadurrasulullah..

PILIHAN DITANGAN ANDA, ANDA YANG MENENTUKAN SAMADA UNTUK MEMBELI ATAU TIDAK.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)