Followers

Jumaat, 18 Mac 2011

2nd Giveaway~jangan lupa tutup aurat~

qirmumtaz2u

 Salam buat semua pelawat qirmumtaz, 1stly, nak bagitau niat buat giveaway ni:

Pertama: nak tambah follower
Kedua: nak ramaikan rakan blogger
Ketiga: nak tambah semangat berblogging dengan adanya orang yang datang drop komen, walaupun say hi pada entry yg baru.
Keempat: bekempen tutup aurat sambil bergiveaway

Jadi, sapa-sapa yang nak join boleh lah ikut step mudah di bawah:

1. Jadi follower di http://qirmumtaz.blogspot.com dan blog http://qirmumtaz2u.blogspot.com (jangan risau, sy jg akan jd follower anda juga, pis!)
2. Copy 3 baner dibawah dan letakkan disidebar blog anda
3. Selepas ikuti langkah2 di atas, sila tinggalkan nama, alamat emel berserta url blog anda diruangan komen supaya mudah saya nak jejak ye.Sangat mudah kan, tak perlu buat post entri pun=)





qirmumtaz2u











qirmumtaz2u










qirmumtaz2u



5 follower yang berjaya dalam cabutan undi akan menerima mana-mana 1 sticker islamik (utk kenderaan) anda. Penghantaran hadiah menggunakan pos biasa sahaja, harap maklum. Tarikh tutup pada 30 April sempena birthday saya (",). Cepat..cepat join!

5 Hadiah istimewa berupa wang tunai akan diberikan kepada mereka yang sentiasa mengikuti perkembangan blog qirmumtaz dan rajin drop comment..bermula hari ini 19/ 3/2011-30/4/2011


Jom rembat hadiah diatas!

Untuk melihat hadiah giveaway,  sila ke kedai sticker islamik saya: http://qirmumtaz2u.blogspot.com/search/label/STICKER ISLAMIK (KERETA)



Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~ Photobucket

25 ulasan:

  1. Hana Kirana Join

    Nama: Hana Azreen Abdul Hamid
    Email: hanakiranastore@gmail.com
    Blog: http://ilurvegaandcontest.blogspot.com/

    Jemput singgah

    BalasPadam
  2. Ha'ah hana, awk peserta pertama..tq Hana..

    BalasPadam
  3. JOIN JUGA :)

    http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/03/2nd-giveawayjangan-lupa-tutup-aurat.html

    TQ~

    BalasPadam
  4. eh lupa nak bagi details la..hihi

    nama: ZURAIDAH HANIM BINTI MOHD SERAN
    email: anim8082@yahoo.com
    blog: luvnabilndamia.blogspot.com

    BalasPadam
  5. Salam..

    Saya join.

    Nama:Roszaliza binti Abdul Nyzam
    Email:roszaliza@hotmail.com
    Blog:http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/03/2nd-giveawayjangan-lupa-tutup-aurat.html

    BalasPadam
  6. NAMA : RAFIDAH SALLEH
    EMAIL : fieda.rafli@yahoo.com
    BLOG :http://sukahati-fieda.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. Asmlkm...
    hYe!
    h0neyz j0in ur GA...

    Nama: Nurul Hanis binti Wahi Annuar
    Emel: misz_haniez0307@yahoo.com
    Url blog: http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com

    tq...
    ;)

    BalasPadam
  8. as salam qirMumtaz,

    akak join yer

    id: Huda
    email: nhak_1103@yahoo.com
    link: http://lovecontestverymuch.blogspot.com

    tq

    BalasPadam
  9. kirah k.ida dah join..

    nama : nor hidayah binti mohamed
    email : pink_mix@yahoo.com.my
    url : http://idanurfieyda.blogspot.com

    BalasPadam
  10. join jugak

    Ctnurkhijah
    sy_ifal06@yahoo.com
    http://thecolourfulisland.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. Salam...Dah join!!

    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/04/2nd-giveawayjangan-lupa-tutup-aurat.html

    azatie
    Email:azatie_sayang7071@yahoo.com.my

    BalasPadam
  12. salam..

    syu dah join..

    http://syu90contest.blogspot.com/2011/04/2nd-giveawayjangan-lupa-tutup-aurat.html

    emel:syuhadasalleh@gmail.com

    tQ~

    BalasPadam
  13. izan join ye...dah folo dua2 blog dan letak banner kat sidebar.

    id : Izan Ishak
    email: izan5280@yahoo.com.my
    blog: http://diariummi-contest.blogspot.com

    tq~

    BalasPadam
  14. Thanks syu dan izan, sy dah follow balik=)

    BalasPadam
  15. saya join

    nama: mama balqis BPB
    email: zaleha125[at]gmail[dot]com
    blog: www.bluepinkbaby.blogspot.com

    BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)