Followers

Rabu, 22 Mei 2013

Homestay Daisy Inn di Kuala Terengganu

Bintang dari qm:
** kebersihan bilik
**kebersihan tandas
* kebersihan dapur
** layanan

Mampu Menampung 120 Orang Tetamu Dalam Satu Masa. Sesuai Bagi Penginapan Untuk Individu, Keluarga, Rombongan Lawatan Sekolah & Universiti dan Atlet-atlet Yang Menyertai Kejohanan Sukan Disekitar Kuala Terengganu dan Gong badak.
 LOKASI : 
- Bersebelahan Stadium Sultan Mizan, Gong Badak
- Berhampiran Lapangan Terbang Sultan Mahmud
- Berdekatan Kem Askar Seberang Askar Seberang Takir
- 10 Minit Perjalanan ke Bandaraya Kuala Terengganu
- 5 Minit Perjalanan ke Unisza & UMT
- 5 Minit Perjalanan ke Pantai Teluk Ketapang & Pantai Tok Jembal
- Zon Perindustrian Keropok Lekor, Sotong & Udang
  FASILITI :
- Ruang tamu yang luas & selesa
- Aircond & kipas syiling
- TV Astro/ WiFi /  Sofa / Ruang makan
- Dapur yang luas
- Mesin basuh & Peti sejuk
- Alatan penggosok pakaian
- Bilik air & tandas yang luas & bersih
- Water heater
- Alatan BBQ
- Ruang parking yang luas (muat untuk 4 buah
  bas)
- Kemudahan Dewan Homestay
- Pengangkutan Pelancongan


Nota: qm menginap dengan family besar qm masa qm grad di UMT Kuala Terengganuu. Rumah besar 2 tingkat, kadar semalam, nego punya nego dapat RM170 semalam. ada 4 bilik, 1 di bawah dan 3 lagi kat atas. 1 bilik ada yang sampai 3 katil single..ok lah selesa..
 Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~ Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)