Followers

Selasa, 21 Mei 2013

Crystal Bay Chalet di Teluk Batik

Bintang dari qm:

Kebersihan bilik
 
Kebersihan bilik tandas

Layanan

Photos of Crystal Bay Chalet, Lumut
Photos of Crystal Bay Chalet, Lumut
Photos of Crystal Bay Chalet, Lumut
Photos of Crystal Bay Chalet, Lumut

 Juga Dikenali Sebagai:
     Crystal Bay Chalet Hotel
     Crystal Bay Chalet Hotel Lumut
     Crystal Bay Chalet Lumut, Perak

Alamat: Jalan Teluk Batik, 32200 Lumut, Manjung, Perak Darul Ridzuan, Malaysia, Lumut N / A, Malaysia
Region: Malaysia> Perak> Daerah Manjung> Lumut
kemudahan:
Perniagaan Pusat Kesihatan Badan Breakfast Percuma Internet Kelajuan Tinggi Percuma Parking Restoran Bilik Kolam Renang Perkhidmatan
Hotel Gaya:
     Ranked # 4 dari 4 Specialty penginapan di Lumut

Penerangan Rasmi (disediakan oleh hotel):
     Crystal Bay Chalet berdekatan dengan Pantai Teluk Batik, di Manjung, Malaysia. Ia menawarkan chalet desa berhawa dingin, yang semuanya mempunyai TV kabel, pembuat kopi / teh, dan tandas beserta air panas. Antara perkhidmatan mereka: restoran yang menyajikan hidangan Asia dan makanan laut, peralatan sukan (berkayak, meredah hutan, memancing), dan tempat perkhemahan.Nota kaki: Waktu qm menginap dalam tahun 2008, dapat bilik deluxe RM150 semalam, holiday rate, agak mahal dengan kemudahan yang tak seberapa. bekalan elektrik terputus jam 4 pagi, terjaga sebab rasa panas..buat laporan pun lambat respon, akhirnya kami bertukar ke family room,jam 6 pagi. bilik yang baru tu, banyak gila katil, ada 6 katil single..dah macam menginap kat asrama plak..


Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~ Photobucket

5 ulasan:

  1. Saya pernah stay sini..Bad Servis...xselesa, air cond rosak, lampu berkelip2.tilam patah spring...=(...

    BalasPadam
  2. itulah, harap pihak pengurusan boleh bg servis terbaik buat pelanggan..

    BalasPadam
  3. Maaf na Ameena Khazmeen memang tak save no fon nye..try kodek2 google kot2 ada..

    BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)