Followers

Jumaat, 6 November 2009

Kelahiran Inshirah YusraAlhamdulillah Shakirah telah selamat melahirkan bayi perempuan (Inshirah Yusra - ejaan betul tanya Shakirah ler..... sbb tak register nama baby lagi...) seberat 2.3kg pada 4.03am hari Rabu (5/11/2009) di Hospital Bersalin Pulau Pinang.

Gambar-gambar bayi ni diambil drpd handphoneku (suami Shakirah). Sehingga hari ini Shakirah masih berada di wad bersama bayi kerana doktor masih pantau kesihatan bayi. Doktor mengesyaki terdapat jangkitan kuman kepada bayi semasa nurse memecahkan air ketuban di hospital sebelum bersalin. Doakan agar kami sekeluarga sihat & selamat. Insya Allah. Terima kasih. Wassalam.

6 ulasan:

 1. tahniah sha
  comeknye baby ni
  mashaallah
  cantik namanya

  BalasPadam
 2. salam sya..tahnia wat sya n suami~cumeynyee bby sya!ikut muke ummi die~Huhu..xsbrnyee nk dukung ~heee...

  pinkhelianthussonata aka hafizahhamdan

  BalasPadam
 3. salam

  Congratulation for both of u! Semoga baby n sya sihat walafiat...

  BalasPadam
 4. salam sya..
  ingat aku lg ka?
  anyway tahniah....wish yg terbaik for ur family n inshirah

  BalasPadam
 5. Assalamua`laikum.... tahniah buat sya n suami...alhamdulillah sya dah selamat lahirkan baby cute insyirah yusra...terharunya ada nama 'yusra':) ingat koi bila ngan yusra ye...hehe...comelnye baby sya...mcm umi n abi dia...moga dia jadi anak solehah...amin....

  BalasPadam
 6. Salam
  Tahniah kepada sahabat sekeluarga
  Moga Allah murahkan rezki dan memberkati keluarga sahabat dengan kebahagiaan dan keredhaan Allah.
  Jaga diri bebaik....
  Wassalam

  BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)