Followers

Selasa, 29 Jun 2010

qirmumtaz 1st GIVEAWAY!


 Perhatian: Ini adalah qirmumtaz 1st giveaway, jadi sila pergi ke alamat ni http://qirmumtaz.blogspot.com

Salam buat semua pelawat qirmumtaz, 1stly, nak bagitau niat buat giveaway ni:

Pertama: nak tambah follower
Kedua: nak ramaikan rakan blogger
Ketiga: nak tambah semangat berblogging dengan adanya orang yang datang drop komen, walaupun say hi pada entry yg baru.
Keempat: Berpesan-pesan dengan kebenaran

Jadi, sapa-sapa yang nak join boleh lah ikut step mudah di bawah:

1. Jadi follower di http://qirmumtaz.blogspot.com dan blog http://qirmumtaz2u.blogspot.com (jangan risau, sy jg akan jd follower anda juga, pis!)
2. Link kan url blog http://qirmumtaz.blogspot.com dan http://qirmumtaz2u.blogspot.com di blog list anda.
3. Copy entry ni dan buat posting di blog anda
4. Sila tinggalkan komen beserta url blog anda. tq
5. WAJIB baca TAZKIRAH di bawah entri ni,

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>GIVEAWAY<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

5 follower yang berjaya dalam cabutan undi akan menerima mana-mana 1 sticker islamik (utk kenderaan) di ats. Penghantaran hadiah menggunakan pos biasa sahaja, harap maklum. Pemenang akan diumumkan pada 30 Julai 2010. Cepat..cepat selagi stok stiker masih ada..

IKLAN; Sila ke kedai sticker islamik saya: http://qirmumtaz2u.blogspot.com/search/label/STICKER ISLAMIK (KERETA)

TAZKIRAH: Pakaian - Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, An Nasaii dan Ibn Majah.

Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.


Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya -Petikan dari Hadis  Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

Rambut - Wahai anakku Fatimah ! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim


Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

24 ulasan:

  1. nak join give away ni..
    just komen about this blog kt blog sy eh??

    BalasPadam
  2. A'a syafiqah...boleh je..komen je, atau boleh copy paste je entry n..tq!

    BalasPadam
  3. dah follow...
    saye copy paste kan aje entry ni ea..
    saya nak join tau.. lalala~


    meh la lawat saya pulak.
    http://sebuahcatitan.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Tq Yammy...a'ah copy paste jer..ok sila2 join ek..tq lg..

    BalasPadam
  5. tazkirah tu. sbb tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu la saya nak kurus. penat da pakai baju ketat. bukan sengaja pun.












    T_______________________T

    BalasPadam
  6. @eciz..hehe mg istiqamah..

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum,
    saya sertai :D
    sangat menarik tazkirah tersebut
    http://cicakgirls.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  8. @cicakgirl: berpesan-pesan dengan kebenaran dan kesabaran..

    BalasPadam
  9. Wow..intel inside pun ader..tp kila keje intel pun tak berani nak pamer logo intel sbb dah byk kes kereta warga intel keje pecah sbb pamer logo nie..jadi intel sarankan jagn sesekali pamer logo nie dikenderaan anda..walaupun stiker tu iman inside tapi nampak seakan2 kan.

    BalasPadam
  10. salam...akak dah join...best takzirah tuuu...
    terjah my blog yer..
    http://tunoor73.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.htm

    BalasPadam
  11. @syakila: thanks for info
    @k akak tq join..akan diziarah blognya..

    BalasPadam
  12. Join

    tak lengkap bagitau ogy ok

    http://ogy2112.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  13. arol join giveaway ini!

    http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    :)

    BalasPadam
  14. Salam

    zai dah join

    http://zaiikulim.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  15. ok join

    http://rosilahi.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  16. QARD JOIN

    http://qard91.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  17. Izan join giveaway ini!
    http://izancute.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  18. oK JOIN JUGAK

    http://usharapa.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  19. salam perkenalan..
    sy join GA juga yer

    http://bungacokelat.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    terima ksih untuk tazkirah tu.. sebagai peringatan kita bersama :)

    BalasPadam
  20. salam

    semoga ada rezeki anin di sini

    bagus ada tazkirah di situ

    http://seindahbayu.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    BalasPadam
  21. salam perkenalan..
    sy join GA juga yer


    http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

    1st Time jumpa GA mcmi.Sambil memberi sambil berdakwah

    BalasPadam
  22. Whаt's up, I would like to subscribe for this webpage to take most up-to-date updates, so where can i do it please assist.
    Also see my site: 1 month loan

    BalasPadam
  23. I was ѕuggeѕted thіs web ѕіte by my cousin.

    I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You're amazing!
    Тhanκѕ!

    Αlso visіt my web-site quick cash loans
    Also see my site - quick cash loans

    BalasPadam
  24. Very nісe post. I just ѕtumblеd upon yоur blog anԁ wanted to saу that I've really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

    Feel free to visit my web site :: Same Day Payday Loans

    BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)