Followers

Rabu, 28 Julai 2010

Pengumuman pemenang qirmumtaz 1st GIVEAWAY!

1stly sya meminta maaf kerana terpaksa menutup GA pada 28 Julai 2010 dan bukan pada 30 Julai 2010, atas sebab-sebab tertentu. Di bawah adalah senarai nama pemenang cabutan bertuah untuk qirmumtaz's 1st giveaway...Syabas dan tahniah kepada anda! bagi yang tidak berjaya, cuba lagi untuk give away yang akan datang..Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang telah menyokong give away yang pertama saya ini, saya yakin nun disana Allah telah menyediakan pahala kepada kita yang memanjangkan dakwah islam..semoga kehidupan anda sentiasa di permudahkan dan mendapat keberkatan, Amin!

Senarai nama pemenang qirmumtaz 1st give away

1. Ogy
http://ogy2112.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

2.ummuabdullahdanhajar
http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

3. Syafiqah

4. izan cute
http://izancute.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.html

5. tunoor73
http://tunoor73.blogspot.com/2010/07/qirmumtaz-1st-giveaway.htm 


 
 
Pesanan kepada semua pemenang..sila emelkan alamat anda untuk penghantaran hadiah..qirmumtaz2u@gmail.com
Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

7 ulasan:

 1. tahniah buat pemenang :)

  BalasPadam
 2. Salam,terima kash buat pihak penganjur.Memnag ni pertama kali ada Giveaway yang nik macamni...alhamdulillah.

  nnt saya emilkan detail ye

  BalasPadam
 3. Salam,terima kash buat pihak penganjur.Memnag ni pertama kali ada Giveaway yang unik macamni...alhamdulillah.

  nnt saya emilkan detail ye

  BalasPadam
 4. salam...tq very much...qirmumtaz...buat lagi yer GA...ahah...

  BalasPadam
 5. salam akak dah email add...tq

  BalasPadam
 6. salam qirmumtaz..
  saya dapat jugak GA?
  peliknya..
  but,thanks a lot yeah..
  nnt saya emelkn detail yep..

  BalasPadam
 7. @syafiqah, hehe actully masa undi tu letak semua nama yang reply bwh entri qirmumtaz 1st giveaway..after dah undi baru check balik..tp tak pelah..rezeki awak tu..hehe

  BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)