Followers

Khamis, 8 Mei 2014

Swiss-Garden Golf Resort & Spa Damai Laut Pilihan Untuk Percutian Bulan Mac 2014

Assalamualaikum wrt kepada semua pembaca ;)

Alhamdulillah, percutian bulan mac baru2 ini sy sekeluarga memilih Swiss-Garden Golf Resort & Spa Damai Laut damar laut berdekatan teluk senangin. Perjalanan dari penang hampir 3 jam kesana. Sy booking lebih awal dan memilih Deluxe Garden View RM278 semalam termasuk breakfast. Suasana tempat yang mendamaikan dan jauh dr kesibukan memang amat sesuai untuk berehat sepuas2nya sambil menikmati tiupan angin segar, memang mengasyikkan!
suasana di lobby hotel

berhadapan laut yang mendamaikan

ada tangga untuk ke pantai

swimming pool-kanak2 dan dewasa tersedia, cuma di bahagian kanak2 terlalu banyak keladak lumut dalam air, huhu

Pilihan sarapan pagi

lagi suasana di lobby

antara kedai makan yang ada, astaka deretan kedai makan, boleh lihat peta di bawh. masalah utama ialah mencari kedai makan memang agak susah, mungkin Swiss Garden ni nak kita makan kat restoran dia yang mahaal tu rasanya..;( . ni makan malam hari pertama, hari kedua di kedai makan pak imam corner. siang kami ke restoran waleed dan ummi di bandar lumut.

air limau panas dan Maggi goreng, rasa tidak mengecewakan, sedap ;)

pintu masuk ke swiss garden

cantik!


parkingjalan masuk, memang dikelilingi ladang kelapa sawit.

seightseeing jom!

suasana sekitar

bilik pilihan

makan tengahri disini, memang sedappp

suasana restoran walid yg bersih
peta ke kedai makan berhampiran.

Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~ Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)