Followers

Sabtu, 30 Mei 2015

Park Royal Hotel 2 Hari 1 Malam..

Alhamdulillah, Allah tidak pernah tersalah memberi rezeki...dan kali ini menginap di Park Royal Hotel Penang merupakan hadiah yan tidak terduga daripada Allah swt..walaupun hanya percutian singkat tapi amat bermakna buat kami sekeluarga..

Grand Deluxe Ocean Room
Siapa yang tidak mahu menginap secara percuma, asalkan diizinkan kelapangan, diri dan keluarga sihat serta ada keiizinan masa..semunya boleh ditunaikan ;).
Alhamdulillah, katil yang tersedia memang cukup untuk kami 6 orang, 3 single yang memuatkan 2 org 1 katil, memang memuaskan. Cakap banyak pun tak guna, layankan saja gambar2 dibawah:

di foyer tingkat 1

si kecil relaks dulu!

bertutup litup, sesuai sangat jika pergi secara berjemaah ;p
kakak posing sikit!

tempat Saad bergolek sementara ,menunggu kakak2 dan papa mandi manda
 
pool paling cetek sesuai untuk anak-anak berumur 3 tahun hingga bertahun2, ramai jugak geng2 arab kat sini, arab season katanya..terpaksalah focus amek gambo takut tercalit gambo mak2 arab yg seksi meksi ;P

Bermain di Koko-Nut Kid’s Club
Zarie laksa house sumber: google : kami makan malam kat sini, fish n chip, tom yam, sup daging, sotong goreng tepung, maggi goreng menjadi pilihan..rasanya boleh bagi gred A!
Tamatlah sudah sesi menginap di Park Royal 2 hari 1 malam kat park royal ni..dok kat sini saja dah cukup untuk beriadah bersama keluarga..kalu nak tau lebih lanjut mengenai hotel yang super duper best ini sila ke website Park Royal Hotel

Lagi gambar2 super best dari Park Royal hotel

pemandangan dari langit
setakat tengok je le..teman tak sempat nk berdinner kat sini ;(


swimming pool superb

beach area!

koko-nut kidz land
Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

1 ulasan:

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)