Followers

Khamis, 11 Jun 2015

Hotel Best Western Petaling Jaya dan Nasi Pakapau superb dari S17 PJ

Terlajak menziarahi saudara di UMMC, kami singgah bermalam di Best Western Hotel, Petaling Jaya. tiada booking awal dibuat memang 100% gamble kata orang..sewa 2 bilik (connecting room). keduanya bernilai RM500++ untuk satu malam dan tanpa breakfast, ohh sungguhh tidak berbaloi, difahamkan hotel ini baru saja dibuka, jadi keadaan bilik masih baru dan bersih..cuma tandas agak sempit kata suami, mungkin dia makin menggemuk, saya tak pulak rasa sempit, ok je, pusing kiri-kanan tak pulak berlaga dinding, mungkin sbb saya kian mengecil, mungkin?

Owh satu lagi berkenaan swimming pool yang disediakan memang ada bahagian dewasa dan kanak2. hari tu, swimming pool dewasa tutup sebab tak buat pembersihan lagik, so kami berdua melayan saja kakak mandi manda di swimming pool kanak2..nasib, kalu tutup jugak yang kanak2 punya, haruslah menangis kakak nak terjun jugak kan!


double bed

cam biasa saad take part

cabinet semua masih baru, merelap

TV plasma, boleh tonton movie dengan bayran serendah RM9.90, tak payah masuk pangung ok!

Laluan ke pintu

tandas yang didakwa sempit oleh org sebelah


main sakan sampai berbalut2
 Untuk hotel saya aku bagi 6.5 / 10..haa sesuai la tu..mahai tapi takdak bekfes, kira dah pangkah awai2!

Ok, malamnya kami makan di gerai nasi pakapau..ini semua nk mengenang kembali kisah silam cik suami yang selalu berkunjung kesini semasa belajar di UIA dulu, nasi pakapau seksyen 17 tapak pasar malam..sedap sangat dengan nasi pakapau, sebelum ni dia bgtau saja mcmana rasa dan rupa, dan memang aku dah masak mengikut descrption yg diberi..wbgmanpun, setelah aku rasa kat sini, memang 20% je sama cam yang aku masak..yang len langsung outt..Owh sampai ati kau (cik suami) kata aku buat tu menjadi dan sedap..huh, memang diluar akal yg waras!  jangkaan.

ini view dari sisi kedai

ini rupanya nasi pakapau, ada telur mata, dan daging masak sos tiram+bawang besar dadu+daun selasih+cili padi

didatangkan bersama sup, dan ulam + sambal belacan

ini menu kakak untuk malam tu, mi kungfu

Nasi pakapau ni aku bagi A, sebab aku memang suka makan2 camni, simple dan sedap..harga tak mahai mana, RM5 sepinggan..tapi tang hotel blum mencapai tahap puas hati..heh!

Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)