Followers

Khamis, 22 Januari 2009

LAGU TIGA KUPANG!Lagu tiga kupang
Mahu bikin ‘story’
Enam anak muda
Masuk universiti..

Bila sudah masuk
Azam belajar saja
Mahu bijak pandai
Tak mahu kecewa

( korus )
Masuk tahun due
Depa azam lagi
1 cari makwe
2 mahu bini

3 jadi mpp
4 azam lame
5 haluan kiri
6 dok terngange!

Bila tahun tiga
1 kena cekup
2 dapat baby
3 kejar pangkat hey!

4 mantain saja
5 ’extend’ lagi
6 minta berhenti
Tak mau ngaji lagi
Lagi...lagi...lagi( ulang dari mula hingga akhir )

2 ulasan:

  1. Kamu kok sejak bergelar isteri rajin bangat mengupdate blog....hihihihi...pasti banyak idea dtg lepas mlm ari...hihihik...sampai bisa bikin lirik lagu lagi...jgn marah naaa...

    p/s: skrg dok mana penang ka?

    BalasPadam
  2. salam..keh keh tepat sekali...pabila pagi menjelma idea datang mencurah2..heheheee..maklum ler my hubby hadiahkan internet dlm bilik jer, so mengupdate jer ler koje nyer...sekarang dok kat penang, gelugor.

    BalasPadam

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)