Followers

Isnin, 24 November 2014

Percutian di Hard Rock Hotel Penang memang mengujakan!

Trip November 2013:  Hard Rock Hotel Penang

Dah rancang dan booked awal untuk merasai Hard Rock Hotel Penang dan water theme parknye..tup-tup hari kejadian aku keguguran jam 9 pg..bergegas terus ke klinik syifaa, alhamdullillah doc sahkan keadaan ok dan takde saki baki yg tertinggal dalam..so aku amik keputusan untuk pegi juga..lagipun pi berehat saja..bertolak dr gelugor (je pun) ke batu feringghi jam 1 ptg...selamat tiba dan berehat sepuasnya..tp takle pi swimming dan merasai water theme yg aku idamkan tuh..huhuhew


                                                seaview deluxe semalam RM7**..(breakfast included) hew heww

                                                   pemandangan mengadap laut..terbayek!

                                   Kolam renang taktau kedalaman brapa meter, agak2 dlm 3m


                                                      Laluan ke bilik yang bersih dan elegan
                                                         Santai jap di foyer laluan

                                          mini water theme park-pueh hati sbb terjaga dan bersih

                                                                ala-ala tepian pantai

                                                           nak dok sini tp semua dah dicop

                                berteduh ditepian je, tak mandi pun, lagipun ujan renyai takut bentan ;p

Nak access dalm hotel ni kena ada kad utk naik turun lift, so org luar takle simply masuk camtu je..kira security memang terbayek...

Banyak kemudahan yang disediakan antaranya,

  • free wifi setiap bilik
  • salun
  • spa
  • pub 
  • kolam renang dewasa dan kanak2
  • dan macam-macam lgi..
Sebelah malam pi makan2 kat restaurant arab, pastu jalan2 jap kat pasar malam..hew2 dalam pantang pun berjalann..



Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~ Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)