Followers

Sabtu, 20 Jun 2015

Xiaomi Mi4i Hadiah Kasih Sayang ;p

snap by mi3

Alhamdulillah, terima kasih kerana menghadiahi isterimu ini dengan Xiaomi Mi4i..ibarat bulan jatuh ke riba, orang memberi kita menerima ;)

Dek kerana ghairah dia menggunakan Mi3 sebelum ini, tak sangka pulak senyap2 dia beli Mi4 untuk isterinya ni..yang dah kuzuran Apple 3G sebelum ini. Walaubagaimanapun Apple 3G memang tersangat berjasa, biarpun pernah terjatuh lebih 10 kali skrin tetap molek, cuma bila usia meningkat barulah skrin retak 1000 lepas terjatuh, berhabis juga rm90 utk merawat Apple 3G kesayangan.


Sayang memang sayang untuk berpisah, tetapi kurelakan jua. Pengganti Apple 3G juga bukan calang2, lebih kecil dan ringan berbanding Mi3 mahupun Apple 3G, itulah Mi4i, ikuti ciri-ciri hebat Xiaomi Mi4 di sini

Xiaomi Mi4 ditawarkan beberapa penjual tempatan yang membawa masuknya pada harga permulaan sekitar RM1439 (16gb) <---- eh="" mahai="" nape="" ni="" sangat="" strike=""> yang merupakan AP set (original, waranti daripada kedai). Secara ringkas, antara spesifikasi Xiaomi Mi4i ialah (sumber) :

– Skrin definisi tinggi 1080p bersaiz 5 inci
– Memori dalaman 16 / 64 GB
– 3GB Ram
– 2.5GHz Quad core processor  Snapdragon 801 + Adreno 330
– Kamera 13 megapiksel + 8 megapiksel kamera hadapan (gambar cantik)
–  Li-Ion 3080 mAh battery
– Android 4.4.3 Kit Kat

Pembelian hanya dibuat menerusi online di Mi Malaysia Website, dengan harga yang lebih berbaloi. penghantaran selama seminggu sampai didepan pintu rumah..berbaloi2.

Hanya RM749 (Free Shipping), kini anda juga mampu memiliki Xiaomi Mi4i, berikut transaksi yang pernah dibuat melalui Mi Malaysia

Mi band RM59, Mi Power Bank RM49

Mi3 RM769

Mi4i RM749, Mi Power Bundle RM88.80Aku hanyalah insan biasa, mengharap teguran dari sahabat dan mendamba redha Allah. ~qirmumtaz~

2 ulasan:

Dapat sesuatu dari entry di atas? komen le cikit ;)

Kewajipan Menutup Aurat

Kewajipan Menutup Aurat
An Nuur: 31 » Katakanlah kepada wanita yang beriman:"Hendaklah mereka menahan pandangan mereka, dan memelihara kemaluan mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali yang (biasa) nampak dari mereka.Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasan mereka, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, atau putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita.Dan janganlah mereka memukulkan kaki mereka agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.Dan bertaubatlah kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. (QS. 24:31)

Ikut al-Quran & Sunnah

Ikut al-Quran & Sunnah
An Nisaa': 59 » Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul(-Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (al-Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu adalah lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (QS. 4:59)

Nasihat

Nasihat
Al 'Ashr: 3 » kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. (QS. 103:3)

Jangan Bersedih

Jangan Bersedih
Ali 'Imran: 153 » (Ingatlah) ketika kamu lari dan tidak menoleh kepada seorangpun, sedang Rasul yang berada di antara kawan-kawanmu yang lain memanggil kamu, karena itu Allah menimpakan atas kamu kesedihan atas kesedihan, supaya kamu jangan bersedih hati terhadap apa yang luput dari pada kamu dan terhadap apa yang menimpa kamu. Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan. (QS. 3:153)

Islam Seluruhnya

Islam Seluruhnya
Al Baqarah: 208 » Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaithan. Sesungguhnya syaithan itu musuh yang nyata bagimu. (QS. 2:208)